2014-07-29 12:35:50• hírek • Szatmár.ro

30-as nők és a magánélet

Napjainkban egyre gyakrabban éri kritika a modern kori nőket: karrieristák és szingli életet akarnak éli! Természetesen nem lehet általánosítani, hiszen egyénileg mindben nőnek más céljai és vágyai vannak.

A változó értékrend, a felgyorsult élettempó egy sor változást eszközölt a nők életében. Nem meglepő tehát, hogy kitolódott a családalapítás és a gyermekvállalás időszaka. Az egyik legismertebb női magazin által készített felmérésből kiderült, hogy a nők harmincadik életévükhöz érve igyekeznek a karriert háttérbe szorítani, és a családalapítás gondolatával intenzívebben foglalkozni. Tény az, hogy a húszas éveikben járó hölgyek leginkább a karrierépítéssel és a továbbtanulással vannak elfoglalva. Sokuk éppen harmincon túl teljesítik ki karrierjüket, míg a nagy többség ebben az életkorban kezd észhez kapni, hogy többre vágyik, mint a szingliélet és saját családot szeretne alapítani.

Az 1979-ben született nők több mint 80 százaléka a karriert háttérbe szorította, a felmérésben résztvevő 1800 nő közül, mintegy 95 százalékuk véli úgy, hogy a 30-ik életév a legalkalmasabb a férjhezmenetelre és az első gyerekvállalásra. Mindezek ellenére, négy nőből mindössze egy hisz a szerelem kitartó erejében, vagyis sokan nem szerelemből kötnek házasságot. Az utóbbi két évben jelentősen megnőtt azoknak a száma, akik első gyermeküket  40 évesen hozták a világra. A felmérésből ugyanakkor az is kiderült, hogy a nők többsége egyáltalán nincs felkészülve élete legmeghatározóbb periódusára, a házasságra és a gyermekvállalásra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: