2016-08-26 15:17:18• hírek • Szatmár.ro

15 év után újra vízhez juthatnak az IPL-tömbház lakói

Pénteken adták át a polgármesteri hivatal és az Apaserv által állított közkutat.

"15 év után újra van ivóvíz az IPL-tömbházaknál! Elfogadhatatlan, hogy ez idő alatt az ott lakók kénytelenek voltak kilométerekről hozni az ivóvizet... Most ők is egy lépéssel közelebb kerültek a XXI. századhoz" - írta Facebook-oldalán Szatmárnémeti polgármestere, Kereskényi Gábor.

Az Apaserv és a polgármesteri hivatal pénteken délelőtt adta át a tömbházban lakóknak a közkutat, amivel sok kilométer megtételétől kímélik meg a Ion Ghica utcai, leromlott állapotban levő tömbházban lakó, hátrányos helyzetű személyeket. A lakók ezentúl a tömbháztól néhány méterre levő kútból kaphatnak tiszta ivóvizet a főzéshez, tisztálkodáshoz vagy éppen szomjuk oltásához.

A tömbházban több mint ötven család lakik, ebből nagyjából tíz család él hivatalosan az épületben, a többség többnyire bármiféle jogi forma nélkül él egy-egy lakásban.

"A tömbházzal a polgármesteri hivatal nem tud mit kezdeni, hiszen az nem az önkormányzat tulajdona. Viszont az ott lakók a város lakosai, és amennyire tudunk, megpróbálunk könnyíteni a sorsukon" - mondta a Szatmár.ro-nak Kereskényi Gábor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: